divendres, 5 d’octubre del 2012

Marc Forcada no tornarà a les pistes fins després de Nadal




publicat per  Dij, 27/09/2012 - 13:44 - Marc Mayola http://www.mataroradio.cat

Marc Forcada no tornarà a les pistes fins el gener del 2013. Així ho creu l’aler-pivot del Platges de Mataró, operat fa tres mesos d’una greu lesió al genoll. La recuperació va pel bon camí i segons el calendari marcat, però el jugador és conscient que encara caldrà tenir molta paciència.
Forcada es va trencar el lligament creuat anterior del genoll dret. La lesió també va deixar-li el menisc tocat. El van operar fa gairebé quatre mesos i continua la seva recuperació amb sessions de fisioteràpia i rehabilitació. El dia 5 d’octubre torna a tenir visita amb el doctor i, si tot va bé, ja tindrà el vist-i-plau per començar a trotar i córrer pel seu compte.
A principis de novembre farà sis mesos de la lesió i, per tant, s’haurà arribat al temps previst de recuperació per un trencament d’aquestes característiques. De totes maneres, el calendari és aproximat i varia en funció de cada cas. En aquest sentit, Forcada apunta que caldrà ser pacient per tornar a incorporar-se al treball amb el grup.
El jugador i el seu entrenador, Quique Spà, ja han parlat de terminis i del calendari específic que han dissenyat per facilitar el seu retorn a l’equip. No hi ha pressa. Si Marc Forcada es veu en perfectes condicions, tornarà a les pistes abans d’acabar l’any. En principi, però, ho farà després de les vacances de Nadal per tenir temps de fer una pretemporada individual i específica.
Mentrestant, Forcada continua afrontant el lent i complicat procés de recuperació, i seguint l’actualitat de l’equip sense poder ajudar a la pista. Una sensació frustrant, i més en partits com el de la primera jornada. El Platges va sortir apallissat de la pista del Quart.
L’aler-pivot del Platges, un dels jugadors més determinants de la categoria, és conscient que repetir la temporada passada és una missió gairebé impossible. De totes maneres, confia en la qualitat de l’equip i la comunió de la plantilla. El fet que tots els jugadors es coneguin bé és un factor important, segons apunta Marc Forcada.
La sensació és que la temporada es farà llarga i cal aguantar el nivell competitiu durant el primer terç del campionat. De cara la segona volta, Forcada espera que els mataronins siguin capaços d’oferir el seu millor bàsquet. El jugador no descarta lluitar per les quatre primeres posicions, que donen dret a jugar la fase d’ascens.